Ticnova

Portàtils per a centres educatius

La situació que hem viscut en l’últim any ha evidenciat que els centres educatius del nostre país han d’estar actualitzats i optimitzats constantment a nivell tecnològic i informàtic. I encara que sembli que cada cop falta menys per arribar a una “nova normalitat”, les classes a distància i l’accés a materials i plataformes digitals han arribat per a quedar-se.

Molts centres s’han vist amb la necessitat de dotar als seus alumnes amb portàtils per a l’àmbit educatiu, i per això, és indispensable conèixer les opcions que existeixen actualment. A Ticnova oferim un servei d’assesorament en funció de les infraestrucutres del centre i de l’ús que es vol donar als equips. Per aquest motiu, disposem de diversos dispositius.

Equips específics per a ús educatiu

Per a escoles, isntituts i universitats tenim disponibles diversos models de portàtils amb el sistema operatiu Windows 10 Professional instal·lat. Un d’aquests models ve amb pantalla tàctil, ideal per a realitzar certes tasques i utilitzar aplicacions de dibuix o de disseny.

Però també disposem d’equips Chromebook, és a dir, ordinadors portàtils que utilitzen el sistema operatiu de Google, el Chrome OS. El que els diferencia dels portàtils amb Windows és que han d’estar connectats a Internet per poder utilitzar la majoria de les seves aplicacions. És a dir, si no hi ha connexió a Internet, els documents es podran visualitzar, però no es podran modificar. Tot i això, aquests equips ofereixen molts avantatges per a centres educatius:

  • Cada portàtil funciona amb un login personal, per la qual cosa tota la informació i els arxius que es guarden a l’equip estaran sempre disponibles al registrar-se amb aquell usuari, encara que sigui des d’un altre dispositiu.
  • Es pot gestionar des de G Suite i Google Classroom, un servei web específic per educació. D’aquesta manera es pot limitar l’ús de certes aplicacions d’us personal (ex. xarxes socials) i administrar de forma centralitzada tots els dispositius vinculats a l’escola.
  • Aquests equips són ideals per a estudiants, resistents a cops i molt lleugers.
  • Són portàtils més econòmics.
  • El seu funcionament és similar a un smartphone.

Qué oferim nosaltres?

Ja que els Chromebooks són dispositius relativament nous, a Ticnova ens comprometem a assesorar el centre en funció de la seva infraestructura, analitzant, sobretot, si està preparat a nivell de connectivitat per poder suportar aquest tipus de tecnologia.

En el cas que es vulgui optar per l’ús de Chromebook a les aules, també podem oferir-vos una proposta de millora de la instal·lació Wi-Fi, ja que actualment molts centres ho requereixen.

També tenim un servei de formació per ensenyar a utilitzar aquests dispositius i les plataformes G Suite i Google Classroom ja que, com hem mencionat anteriorment, es tracta d’una tecnologia nova per a molts centres educatius i no hi ha coneixement previ d’aquestes eines.

Actualment treballem amb games molt completes de Lenovo i Asus, amb opcions tàctils, i poden configurar-se prèviament a l’ús del centre. Si vols saber en més detall la nostra proposta d’equips a centres educatius per al proper curs 2021-2022, no dubtis en contactar amb nosaltres. Elaborarem un pressupost a mida i analitzarem de quina manera es pot optimitzar el material informàtic del vostre centre per tal que els vostres alumnes puguin rendir al màxim.

Informa’t trucant al 977 309 183, enviant un correu electrònic a educacion@ticnova.org, i visitant la nostra web https://www.ticnova.es/cat.

Coneix totes les solucions per a centres educatius que oferim a Ticnova.