APP i TICNOVA unifiquen els seus serveis de compres i logística

  • FECHA

El conjunt de botigues APP, BEEP i PCBOX es reafirmen com el líder al retail espanyol d'informàtica de proximitat, tant en facturació, com en nombre de punts de venda i en capil·laritat.

L'aliança reivindica el punt de venda de proximitat com a necessari per a la vida comercial dels municipis i per al servei als consumidors, a més de ser un canal més eficient i socialment responsable.

Les més de 1.000 botigues APP, BEEP i PCBOX es posicionen com un canal estratègic de proximitat basat en una experiència de compra completa per al consumidor, on veure i tocar el producte i també rebre assessorament, a diferència de la cadena exclusivament on-line on només es pot comprar.

La importància estratègica de l'acord es rubrica amb l'entrada de TICNOVA en l'accionariat d'APP amb una participació del 15%.

La companyia APP, propietària de la cadena de botigues d'informàtica APP, i TICNOVA, propietària de les cadenes de botigues BEEP i PCBOX, han unificat recentment els seus serveis de compres i logística. Amb aquesta aliança estratègica, les dues cadenes uneixen més de 1.000 botigues d'informàtica de proximitat que utilitzaran serveis de logística de manera conjunta gràcies a la unió de proveïdors que les dues firmes han aportat al sistema de gestió unificat i que, de manera consensuada, es podrà ampliar amb nous proveïdors que s'incorporin per abastir a totes les botigues.

Aquest principi de col·laboració es va iniciar l'abril passat amb la unió dels acords que ambdues empreses tenien amb les marques fabricants més importants del sector informàtic i ha finalitzat el gener de 2019 amb la signatura definitiva.

Durant aquests mesos les dues companyies han aportat el seu know-how i l'experiència al sector per aconseguir una gestió, uns processos de compra i una logística òptims per a totes les botigues. La col·laboració de les dues empreses també ha implicat la unió de les estratègies de màrqueting per millorar el model de negoci dels respectius comerços en un front comú: augmentar el volum de venda i la rendibilitat, ampliar la gamma de productes i serveis que s'ofereixen al client final, i ser més competitius en preu. Des de la bilateralitat i independència de les dues empreses, durant aquest procés s'han generat unes sinergies positives entre les respectives centrals que han culminat amb l'entrada de TICNOVA en l'accionariat d'APP amb una participació del 15%, ratificant així la importància de l'acord.

Així, les botigues APP, BEEP i PCBOX es reafirmen com el líder al retail espanyol d'informàtica i tecnologia de proximitat, tant en facturació -amb més de 120 M€ -, com en nombre de punts de venda -més de 1.000- i en capil·laritat, el que permetrà arribar a més de 600 poblacions de totes les mides repartides pel territori espanyol -especialment localitats mitjanes i petites i barris- i que, sovint, no disposen d'establiments que els facin arribar el més nou en tecnologia i informàtica i que els ofereixi tots els serveis derivats de l'ús i consum de les solucions digitals.

Joan Ballester, conseller delegat de TICNOVA, assegura que l'objectiu d'aquesta col·laboració és el de "seguir enfortint aquest model de negoci de retail de proximitat basat en una experiència de compra completa per al consumidor, amb punts de venda pròxims, on es pot veure i tocar el producte, s'assessora al consumidor i s'ofereix un servei tècnic professional a mida in situ".

Per la seva banda, Javier Ginesta, un dels consellers delegats d'APP, reivindica el format del retail de proximitat com a "molt necessari a les ciutats i pobles perquè segueixin sent dinàmics i ajuden a conservar la vida social aportant molts llocs de treball; nosaltres apostem per aquest tipus de canal encara que ara mateix anem a contracorrent. Sabem que aquesta unió empresarial reforça els valors del punt de venda de proximitat d'informàtica fent-lo molt més eficient. Això ens ajudarà a competir amb el canal on-line, posicionant-nos com una alternativa que aporta més valor al consumidor".

Així mateix amb aquest acord, Vicente Argilés, també conseller delegat d'APP, assegura que "aconseguim un volum i una rellevància destacada davant els fabricants de tecnologia i majoristes. Ara som un player de referència al sector". D'aquesta manera, Argilés confirma que "als nostres punts de venda disposarem de les últimes novetats i el millor preu del sector".

L'acord de col·laboració entre les dues empreses ha estat signat per Javier Ginesta i Vicente Argilés, consellers delegats d'APP, i Joan Ballester, conseller delegat de TICNOVA.

Sobre APP

APP Informàtica va néixer l'abril de 1994 i va començar a franquiciar el seu negoci el 1999. Actualment, s'ha convertit en la cadena amb el major nombre de botigues d'informàtica a Espanya, més de 600. A APP s'ofereix servei tècnic a clients i empreses, muntatge d'equips, components, reparació, neteja de virus, còpies de seguretat, etc. Avui en dia el seu model de negoci combina els avantatges del món on-line i de les botigues físiques.

A APP es treballa dia a dia per oferir el millor hardware amb les millors condicions de qualitat, preu, garantia i servei. A més, es garanteix als clients un tracte humà en aquest món tan tecnològic. www.appinformatica.com

Sobre Ticnova

Ticnova és un grup especialitzat en botigues de proximitat en informàtica i electrònica de consum. A través de les seves marques: BEEP, PCBOX, BEEPBOX, OUTLET PC i LA FÀBRICA DEL CARTUCHO, Ticnova té una implantació a Espanya de més de 400 punts de venda que es caracteritzen per la seva proximitat, servei i qualitat. Recentment, Ticnova ha posat en marxa BEEPBOX, aquesta és l'aposta de grup tecnològic per afrontar els nous reptes i realitats del retail informàtic de proximitat.

També disposa de les marques pròpies Netway i Innobo que combinen qualitat i estil en una àmplia gamma de productes. A més, Ticnova compta amb divisions especialitzades per a Centres Educatius, Empreses i Administració a les que proporciona serveis i ofertes concretes, especialment, gràcies a la seva pròpia fàbrica de PC, un referent al mercat nacional amb una capacitat de producció diària de 1.000 unitats. www.ticnova.es